top of page
G. SAKKAS Architects logo
Search
  • Writer's picturegiorgos sakkas

Architecture Dose : Δημιουργία Όμορφων Χώρων

Updated: Apr 10, 2023

Η εσωτερική διακόσμηση είναι η τέχνη και η επιστήμη της βελτίωσης του εσωτερικού ενός κτιρίου για τη δημιουργία ενός πιο αισθητικά ευχάριστου και λειτουργικού περιβάλλοντος για όσους χρησιμοποιούν το χώρο. Ως αρχιτεκτονικό γραφείο συνδυάζουμε μια ποικιλία τεχνικών για να επιτύχουμε τους στόχους μας, συμπεριλαμβανομένου του χρώματος, του φωτισμού, της υφής, των επίπλων και των αξεσουάρ.

Όσον αφορά τον εσωτερικό σχεδιασμό, υπάρχουν μερικές βασικές αρχές που ακολουθά το γραφείο μας. Αυτές οι αρχές περιλαμβάνουν:


Ισορροπία: Ένας καλά σχεδιασμένος χώρος θα πρέπει να φαίνεται ισορροπημένος, με κάθε στοιχείο στο δωμάτιο να συνεργάζεται για να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύνολο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση συμμετρίας, επανάληψης και αντίθεσης.


Αναλογία και κλίμακα: Το μέγεθος των επίπλων και των αξεσουάρ σε ένα χώρο πρέπει να είναι ανάλογο με το μέγεθος του δωματίου. Αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας αίσθησης αρμονίας και ισορροπίας.


Αρμονία και ενότητα: Τα στοιχεία σε ένα χώρο πρέπει να συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μια ενιαία και συνεκτική εμφάνιση. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση ενός συνδυασμού χρωμάτων, μοτίβου ή θέματος.


Έμφαση: Κάθε δωμάτιο πρέπει να έχει ένα σημείο εστίασης που τραβάει το βλέμμα και δημιουργεί μια αίσθηση οπτικού ενδιαφέροντος. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση ενός τολμηρού έργου τέχνης, ενός εντυπωσιακού επίπλου ή ενός μοναδικού αρχιτεκτονικού χαρακτηριστικού.


Συνδυασμό χρωμάτων: Τα χρώματα που επιλέγετε για τον χώρο σας μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική αίσθηση του δωματίου. Εξετάστε τη διάθεση που θέλετε να δημιουργήσετε, καθώς και το φυσικό φως και τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του χώρου.


Ποιοτικά έπιπλα: Τα έπιπλα καλής ποιότητας όχι μόνο φαίνονται καλύτερα, αλλά διαρκούν περισσότερο. Επιλέξτε κομμάτια που είναι όμορφα και λειτουργικά και ταιριάζουν στην κλίμακα του δωματίου.


Παίξτε με την υφή: Η προσθήκη υφής σε έναν χώρο μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε βάθος και ενδιαφέρον. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ενσωματώσετε διαφορετικές υφές μέσω υφασμάτων, δαπέδων και αξεσουάρ.


Προσθήκη φωτισμού: Ο φωτισμός μπορεί να δημιουργήσει ή να σπάσει έναν χώρο. Εξετάστε τόσο τον φυσικό όσο και τον τεχνητό φωτισμό και χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό φωτισμού πάνω από τα καθίσματα, τις εργασίες και το περιβάλλον για να δημιουργήσετε έναν καλά φωτισμένο και φιλόξενο χώρο.


Παρακάτω παραθέτουμε δύο έργα μας στην Λεμεσό:















bottom of page